Home » Blog » Looper pedalen gitaar

Looper pedalen gitaar

mooer micro looper pedaal gitaar

Looper pedalen

Looper pedalen zijn pedalen waarmee je een lus ‘loop’ opneemt. Deze lus speelt daarna elke keer weer opnieuw af. Je kunt op deze manier dus jammen met jezelf of er zelfs een volledige live performance mee geven. De looper pedalen zijn steeds populairder bij gitaristen, maar ook bij bassisten, vocalisten en andere muzikanten. Er zijn ondertussen erg veel verschillende looper pedalen op de markt. Wij zullen in dit artikel een aantal hiervan doornemen zodat jij straks een goede keus kunt maken voor het loop pedaal wat bij jou past. 

Hoeveel partijen kan ik over elkaar spelen?

Er zijn een hele hoop verschillende loop pedalen, er zijn looper pedalen met 1 spoor of met meerdere sporen. Bij de varianten met 1 enkel spoor kun je de loop starten door een stukje op te nemen. Hierna kun je door te ‘overdubben’ steeds weer een laag toevoegen aan de bestaande loop. Zo kun je dus een onbeperkt aantal partijen over elkaar spelen, je kunt alleen de verschillende lagen later niet meer apart van elkaar aanpassen. Je hebt ook looper pedalen met meerdere sporen, hiermee kun je dus wel verschillende sporen opnemen, deze sporen opbeperkt overdubben en daarna de sporen los van elkaar aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een spoor gebruiken voor de achtergrond en een spoor voor een solo. 

Boss RC-5 loopstation effectpedaal

Dit looper pedaal van Boss heeft alles wat je nodig hebt in een loop pedaal. Totaal 13 uur aan opnametijd, anderhalf uur per loop, waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over een tekort aan opnametijd. Ook heeft dit pedaal 99 geheugenplekken om je loops op te slaan of te importeren vanaf een laptop, je kunt zelfs je loops exporteren naar je laptop. Ook heb je bij dit loop pedaal 57 verschillende ritme pre-sets die je aan je loop kunt toevoegen waardoor je dus perfect met jezelf kunt jammen. Je vindt hem hier.

boss rc-05 looper pedaal gitaar

Mooer groove loop looper en drummachine-pedaal

Dit looper pedaal van Mooer is erg gemakkelijk in gebruik. Alle verschillende functies van de loop, het starten, stoppen, overdubben en het verwijderen van de laatste laag zijn te bedienen met 1 footswitch. De opnametijd bedraagt wel 20 minuten, waarover je onbeperkt kunt overdubben,  waardoor je niet in tijdnood komt. Ook heeft dit looper pedaal een ingebouwde drummachine met 16 ritmestijlen waarvan je het tempo kunt bepalen met een tap-functie. Een compleet looper pedaal waar je niet snel genoeg van krijgt. Je vindt hem hier.

mooer groove looper pedaal gitaar

Electro Harmonix Nano looper 360

Dit looper pedaal van Electro Harmonix beschikt over 6 minuten, 360 seconden, aan opnametijd. Deze tijd kun je verdelen over 11 apart te bereiken loops. Hierdoor kun je dus tijdens een live performance dus gemakkelijk wisselen tussen al je loops en er een hele show mee creëren zonder dat je elke keer weer een loop opnieuw of vanaf het begin moet opbouwen. Je kunt gemakkelijk wisselen tussen de verschillende loops door gebruik te maken van de grote draai knop op dit looper pedaal. Je vindt hem hier.

electro harmonix nano looper gitaar

Joyo R-07 Aquarius Delay+Looper

Dit looper pedaal van Joyo is niet alleen een looper maar heeft ook een delay effect. Het is dus een ideaal pedaal als je ruimte wil besparen op je padelboard. De delay en de looper van dit pedaal zijn apart van elkaar te gebruiken, echt 2 pedalen in 1 dus. De delay heeft 8 verschillende digitale delay opties. De looper heeft een opnametijd van 5 minuten, meer dan genoeg om goed mee uit de voeten te kunnen. Je vindt hem hier.

Joyo aquarius looper pedaal gitaar

Mooer micro looper 

Dit kleine looper pedaal van Mooer is ideaal als je een kleine looper zoekt. Alle functies: het starten, stoppen, overdubben en het verwijderen van de laatste laag zijn te bedienen met een enkele footswitch. Je hebt met deze looper wel 30 minuten aan opnametijd. Een ideale looper om gemakkelijk mee te nemen en eentje die vrijwel geen ruimte op je padelboard in neemt. Je vindt hem hier.

mooer micro looper pedaal gitaar