Home » Blog » stempedaal gitaar

stempedaal gitaar

foxgear polyfoon stempedaal

Stempedaal gitaar

Het maakt niet uit wat je speelt op je gitaar, het klinkt altijd beter als je gitaar goed gestemd is. Daarom is een stempedaal een musthave voor elke gitarist. Zeker als je met andere mensen samen speelt kan je niet altijd stemmen op gehoor. Het stemmen van je gitaar met een stempedaal is makkelijker, sneller en vaak een stuk accurater. 

Waar moet je op letten bij een stempedaal voor mijn gitaar?

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een stempedaal voor gitaar. Zo zijn er chromatische stempedalen, dit houdt in dat het stempedaal 1 toon tegelijk kan registreren en dat je dus 1 snaar per keer kan stemmen. Er zijn ook polyfoon stempedalen, dit houdt in dat het stempedaal alle 6 de open snaren tegelijk kan registreren en je dus al je 6 snaren tegelijk kunt stemmen. Met een polyfoon stempedaal ben je dus erg snel klaar met stemmen of kun je in 1 oogopslag zien of je gitaar nog juist gestemd is, perfect voor een live optreden dus.

Waar je ook rekening mee moet houden is of een stempedaal true bypass is of niet, dit houdt in dat wanneer het stempedaal niet in gebruik is of geen stroom heeft het signaal van je gitaar er onveranderd doorheen gaat. Als een stempedaal dus niet true bypass is heeft hij altijd voeding nodig en komt je signaal er niet onveranderd doorheen. De ruimte op je padelboard is natuurlijk kostbaar, om deze reden is het dus handig om ook te kijken naar het formaat van het stempedaal, sommige stempedalen komen in een klein formaat om ruimte te besparen. 

Foxgear multitone polyphonic/chromatic Tuner

foxgear polyfoon stempedaal

Dit Foxgear stempedaal is een van de weinige stempedalen die zowel als chromatisch stempedaal en als polyfoon stempedaal te gebruiken is. Je kunt dus met de footswitch bepalen of je snaar voor snaar wil stemmen of dat je liever alle 6 je snaren tegelijk wil stemmen. Het stempedaal is ook true bypass, je geluid wordt er dus niet door beïnvloed. De breedte van dit stempedaal is maar 4,5 cm waardoor het dus bij iedereen gemakkelijk op het padelboard past. Je vind dit stempedaal hier.

mooer babytuner stempedaal

Mooer baby tuner pedal

Dit stempedaal van Mooer is erg compact waardoor hij gemakkelijk op je padelboard past. Het scherm van het stempedaal is zo ontworpen dat hij goed afleesbaar is, ook in zonlicht. Het stempedaal is erg accuraat en niet alleen voor een standaardgitaar te gebruiken, je kunt er vrijwel alle snaarinstrumenten mee stemmen die versterkt worden met een 6.3 mm jack kabel. Zoals  bijvoorbeeld een 7snarige gitaar of een 5snarige basgitaar. Het is een goede keus als je bijvoorbeeld meerdere snaarinstrumenten bespeeld. Je vind dit stempedaal hier.

tc electronic polyfoon stempedaal

Tc-electronic polytune 3 mini polyfoon stemapparaat

Dit stempedaal van Tc-electronic is erg compleet voor zijn kleine behuizing. Het is mogelijk te kiezen tussen 3 verschillende modi: polyfoon, chromatisch of strobe mode. Dit stempedaal heeft ook een ingebouwde salient detail buffer, deze buffer zorgt voor een goede kwaliteit van het geluid als er voor het stempedaal een lang snoer of een groot padelboard zit. Hierdoor heb je dus een erg precies stemapparaat. Ook het led-display is goed af te lezen in alle omstandigheden. Je vind dit stempedaal hier

Fazley stempedaal en effectvoeding gitaar

Fazley SP-T chromatische stagetuner effectvoeding

Dit gitaarpedaal is niet alleen een stempedaal maar hij functioneert ook nog eens als effectvoeding voor de rest van je padelboard. Het is dus een ideale manier om ruimte te besparen. Dit pedaal heeft 8 9v uitgangen om andere pedalen op aan te kunnen sluiten. De voeding voor het pedaal zelf, een 18 v adapter en de 9v D-C adapter snoertjes om de andere pedalen aan te kunnen sluiten worden allemaal meegeleverd. Het is dus de ideale start van je gitaarpedaal verzameling! Het pedaal vindt je hier.

Dimavery stempedaal

Pedal tuner Dimavery music

Dit stempedaal van Dimavery music is erg compact. Het heeft een stevige behuizing waardoor hij niet snel kapot zal gaan. De stemrange van het pedaal is erg groot waardoor je meerdere snaarinstrumenten met dit stempedaal kunt stemmen. Het merk, Dimavery, heeft als idee kwalitatief goede spullen te maken voor weinig geld zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Hierdoor is het dus de perfecte optie voor een gitarist die een budget stempedaal zoekt van goede kwaliteit! Het stempedaal vindt je hier.